Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Miért nem látjuk a hype-olt borokat borversenyeken?

2020. december 18. - Jammertal

Általános tévhit, hogy Magyarországon 10 ’ 000 Ft felett inkább külföldi vörösborokat érdemes venni hazai termékek helyett, hogy az ember biztosra menjen. A borkereskedelem sajátosságai miatt a 10 – 15 ’ 000 Ft környékén a  hazai kiskereskedelemben ( vinotékák, borszaküzletek ) legfeljebb a nemzetközi középmezőny alsó részébe tartozó tételek jelennek meg. A 27 % -os ÁFA és a gyenge forintárfolyam miatt az említett külföldi tételek 25 – 30 € nettó árszínvonalú termékek, ez egy elfogadható Chianti Classico Riserva – t jelent, de egy valamire való Brunello vagy Chateauneuf – du – Pape nem fér bele. Ezzel szemben magas nemzetközi színvonalú hazai vörösök közül válogathatunk ebben az - első pillantásra viszonylag magasnak tűnő – árkategóriában.

Van egy figyelemreméltó körülmény, ami első pillantásra még a borfanatikusok figyelmét is időnként elkerüli. Jelesül az, hogy a drága és ismert vörösbor márkák szinte még véletlenül sem jelennek meg nemzetközi nagy versenyeken.

Ennek a legfőbb oka, hogy félnek az esetleges lepontozástól, mint ördög a tömjénfüsttől. Az ugyanis nehezen magyarázható, miért kerül esetleg egy – a 100 pontos skálán – vak kóstolón 90-et sem elért palack több száz euróba. Ha azonban egy borászat komolyan veszi magát, akkor rendszeresen megméretteti magát a komoly borversenyeken. A szakmailag felkészült heterogén összetételű zsűrik megítélése eléggé objektív mérce ahhoz, hogy egy márkát nemzetközi kontextusba helyezhessünk.

A Jammertal Borbirok ( JBB )  nagy hangsúlyt helyez a nemzetközi szereplésre. Számunkra rendkívül megnyugtató, hogy a legszélesebb skálán – Spanyolországtól Francia- és Németországon keresztül Nagy–Britanniáig – a legkülönbözőbb bírálókból álló bizottságok ugyanolyan kitűnőnek ítélik meg egyes tételeinket. Ezek az eredményeink azt mutatják, hogy nem csapjuk be magunkat, de legfőképpen vásárlóinkat. Minőségünk ilyen típusú állandó ellenőriztetése biztosítja vörösboraink világszínvonalát és garancia partnereink elégedettségére.  

Egy – egy kitűnő palackunk több év kemény munkáját és évtizedek tapasztalatát testesíti meg. Minden erőfeszítésünk arra irányul, hogy borszerető fogyasztóink olyan élményekhez jussanak, melyek egy pillanatra megállítják az időt és bearanyozzák a pillanatot.

www.jbb.hu/dijaink

img_0087.jpg

 

Elérhetőségeink

Web: https://jbb.hu/

Webshop: https://jbb.hu/borok/

Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/

Karácsonyi ajánlat: ide kattintva

A bejegyzés trackback címe:

https://jammertal.blog.hu/api/trackback/id/tr1616350358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akov · http://borrajongo.blog.hu 2020.12.20. 20:38:15

Ez a cikk nevetséges. Te is tudod. :)

Jammertal 2020.12.20. 20:49:07

akov: Szerintem te vagy nevetséges, ha érvek nélkül trollkodsz. Szívesen nyitok vitát. Kezdjük azzal, hogy elmondod, milyen professzionális minőségben vagy jelen a nemzetközi borpiacon.
süti beállítások módosítása