Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Mezőgazdaság és Valentin nap

3 remek bor Valentin napra, bármit is ünnepelnek aznap

2021. február 10. - Jammertal

Bár egy borászat profitábilis működtetését számos üzleti kritikus tényező befolyásolja, alkalomadtán adunk némi betekintést szeretett olvasóinknak a historikus előzményekbe, mert fontosnak tartjuk, hogy mindent rendszerben lássunk.

Az agráriumra teljesen jellemző volt a történelem során a hiedelmeken alapuló gazdálkodás is.

valentin_nap_bor.jpg

A Bálint nap, azaz másképp Valentin nap sok mindenről nevezetes, érinti a pogány és római kultúrkört, valamint a kereszténységet is. Sokan máglyára kerültek miatta, sok költeményt megihletett. Angolszáz és németalföldi barátaink igencsak tehetnek arról, hogy idővel a szerelmesek ünnepeként aposztrofálódott február 14-e, viszont nem közkeletű, hogy népi hagyományok szerint, ha Bálint-napon kifejezetten hideg, száraz idő van, akkor jó lesz a termés. Pláne, ha aznap madarakat is etetünk.

Valljuk, hogy kiváló borok csak kiváló alapanyagból születhetnek. Valószínűleg szerencsénk volt (sic!) az utóbbi 20 évben, mert nemzetközi díjas boraink a legkülönlegesebb kulináris élményt nyújtják. :)

Van még egy hiedelem is – bár egyesek szerint tudományosan megalapozott, és kik vagyunk mi, hogy a tudománnyal szembe menjünk –, a remek bor tökéletes afrodiziákum. Ezt pedig csak úgy lehet eldönteni, ha kipróbálják. :) valentin_nap.jpg


3 remek bor Valentin napra, bármit is ünnepelnek aznap.
Mi mindennap ünneplünk valamit. :)

CASSIOPEIA MERLOT 2012

Illatában szeder és málna, ízében földieper és cseresznye dominál. Gazdag gyümölcsössége mellett figyelemre méltóan friss. Kerek és teljes egyensúlyban lévő igazi nagy merlot elegáns lecsengéssel.

12.700 Ft

Webshop: https://jbb.hu/termek/cassiopeia-merlot-2012/

 

JAMMERTAL BLUE SKY 2012

Erőteljes cabernet sauvignon az alapja e tételünknek, mely a cabernet franc lekerekedettségével és a merlot bársonyosságával szép összhangot alkot. Elegáns házasítás, melyben szeder, áfonya és cseresznye aromák vibrálnak és alkotnak egyensúlyt a kishordós érlelés csokoládés jegyeivel.

5.500 Ft

Webshop: https://jbb.hu/termek/jammertal-blue-sky-2012/

 

PINK PANTHER 2019

Mindössze 2’000 palackot készítettünk e különlegesen finom, rendkívül elegáns tételünkből. 12-14 °C-ra hűtve ajánljuk mindazoknak, akik a legnagyobb gondossággal készített, friss, gyümölcsös, autentikus villányi kékfrankos rozéban lelik örömüket.

2.190 Ft

Webshop: https://jbb.hu/termek/pink-panther-2019/

 

Arról, hogy melyik „vált be”, ide várjuk a leveleiket: jbb@jbb.hu

 

***

Elérhetőségeink

Web: https://jbb.hu/

Webshop: https://jbb.hu/borok/

Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/

***

A Jammertal Blog cikkei és fotói szerzői jogi védelem alá esnek, a felhasználásuk engedélyköteles: jbb@jbb.hu. Copyright Jammertal Borbirtok. Minden jog fenntartva.

A bejegyzés trackback címe:

https://jammertal.blog.hu/api/trackback/id/tr5616422996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása