Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Hogyan tartsuk helyesen a borospoharat?

2020. november 16. - Jammertal

A rövid válasz: ahogyan szeretnénk. :) Viszont bizonyos esetekben ne csodálkozzunk, ha a bennünket körülvevő környezetünk következtetéseket von le ebből borkulturális neveltetésünket illetően. Ha ez utóbbi esetleg nem volt teljeskörű, és elsősorban magunk miatt érdekes, hogy szól a protokoll, érdemes tovább olvasni.

Alapszabály: a poharat minél kevesebb ujjlenyomattal vagy folttal (ujjakon és tenyéren természetes módon található nedvesség!) lássuk el.

Amennyiben borospoharunknak van szára (ez alapkövetelmény), akkor azt használjuk.

helyes_fogas.jpg

Helyes tartás

 

Tenyerünkbe fogni a poharat kevéssé elegáns.

helytelen_tartas.jpg

Helytelen tartás

 

Határesetet jelent, ha – például állófogadáson – inkább stabilizálni szeretnénk poharunkat. Ilyenkor kissé nyitott tenyérben (annak érdekében, hogy az ujjbegyek ne maszatolják be a üveget) – minél kisebb felületen érintve a pohár alsó részét – tarthatjuk.

hatareset.jpg

"Határeset"


Van még egy speciális eset: ha túl hidegen (vörösbort 10 -12 °C körül) töltik a bort a pohárba. Ilyenkor vannak, akik két tenyerük hőjét felhasználva kívánják meggyorsítani a felmelegedést. Magatartásukat joggal háríthatják teljes egészében a szervírozó társukra. Igazat megvallva ez a varázslat sem gyorsítja igazán a bor megfelelő hőmérsékletének elérését, hiszen először a pohár fala, azután a bor legkülső rétege melegszik fel. Egyszerűbb, ha kivárunk pár percet.

felmelegites.jpg

Felmelegítés

 

A képen látható bort ide kattintva tudja kényelmesen megvásárolni.

KOH-I-NOOR CABERNET FRANC 2011

„Mindene megvan, mellyel egy igazán nagycabernet franc magával ragadhat. Hatalmas test, szilvalekváros íz-és illatok, pörkölt kávés és étcsokoládés aromák uralkodnak elsősorban, de számtalan rétegben rejteget izgalmas felfedezni valókat."


Többre kíváncsi? Kérdése van? Örömmel állunk rendelkezésre a lenti elérhetőségeken.

 

***

Elérhetőségeink

Web: https://jbb.hu/

Webshop: https://jbb.hu/borok/

Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/

A bejegyzés trackback címe:

https://jammertal.blog.hu/api/trackback/id/tr4116288056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása