Az erjesztőtartályok a cefre kierjesztésére szolgálnak, és úgy vannak kialakítva, hogy az erjedés végén a törkölyt ki lehessen szedni a tartályból.
A cefre a forrásban lévő bor, szőlőhéj és szőlőmag összessége.
A törköly a szőlőhéj- és mag maradványok tömege.
A JBB fém erjesztőtartályai teljesen automatizáltak, ami lehetővé teszi az erjedés folyamatának precíz kontrollálását.
Minden egyes tartály hidraulikus csömöszölővel és automata szivattyúval van ellátva, melyek segítségével teljes mértékben homogenizálni tudjuk az erjedő tételünket, és optimalizáljuk a kívánt szín-és tannin mennyiség is.
Csömöszölés az a folyamat, amikor a forrásban lévő bor felszínére felúszó törkölyt ( amit ilyenkor törkölykalapnak hívunk ) visszajuttassa a forrásban lévő borba. Ezt néhány óránként meg kell tenni a szín- és aromaanyagok optimális kinyerése céljából.
Fém erjesztőtartályaink duplafalúak, a két falréteg között hűtőfolyadék található. A keringő folyadék temperálásával tág hőmérséklet határok között irányíthatjuk az erjesztés folyamatát. A meleg hőmérséklet növeli, a hidegebb csökkenti az erjedés intenzitását. Az erjesztés egyik legnagyobb borász – szakmai kihívása az optimális erjesztési sebesség vezérlése.
Kitűnő borhoz kitűnő technológia szükséges. A magas technológia színvonal nem ellensége, hanem elválaszthatatlan barátja a jó borásznak.
fém erjesztőtartályok
fém erjesztőtarályok hidraulikus csömöszölővel
tartályvezérlés
***
Elérhetőségeink
Web: https://jbb.hu/
Webshop: https://jbb.hu/borok/
Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/