Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Fém erjesztőtartályok

Ön tudja, mi az a csömöszölés?

2020. november 25. - Jammertal

Az erjesztőtartályok a cefre kierjesztésére szolgálnak, és úgy vannak kialakítva, hogy az erjedés végén a törkölyt ki lehessen szedni a tartályból.

A cefre a forrásban lévő bor, szőlőhéj és szőlőmag összessége.

A törköly a szőlőhéj- és mag maradványok tömege.

A JBB fém erjesztőtartályai teljesen automatizáltak, ami lehetővé teszi az erjedés folyamatának precíz kontrollálását.

Minden egyes tartály hidraulikus csömöszölővel és automata szivattyúval van ellátva, melyek segítségével teljes mértékben homogenizálni tudjuk az erjedő tételünket, és optimalizáljuk a kívánt szín-és tannin mennyiség is.

Csömöszölés az a folyamat, amikor a forrásban lévő bor felszínére felúszó törkölyt ( amit ilyenkor törkölykalapnak hívunk ) visszajuttassa a forrásban lévő borba. Ezt néhány óránként meg kell tenni a szín- és aromaanyagok optimális kinyerése céljából.

Fém erjesztőtartályaink duplafalúak, a két falréteg között hűtőfolyadék található. A keringő folyadék temperálásával tág hőmérséklet határok között irányíthatjuk az erjesztés folyamatát. A meleg hőmérséklet növeli, a hidegebb csökkenti az erjedés intenzitását. Az erjesztés egyik legnagyobb borász – szakmai kihívása az optimális erjesztési sebesség vezérlése.

Kitűnő borhoz kitűnő technológia szükséges. A magas technológia színvonal nem ellensége, hanem elválaszthatatlan barátja a jó borásznak.

fem_erjesztotartalyok.jpg

fém erjesztőtartályok

fem_erjesztotaralyok_hidraulikus_csomoszolovel.jpg

fém erjesztőtarályok hidraulikus csömöszölővel

tartalyvezerles.jpg

tartályvezérlés

 

***

Elérhetőségeink

Web: https://jbb.hu/

Webshop: https://jbb.hu/borok/

Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/

A bejegyzés trackback címe:

https://jammertal.blog.hu/api/trackback/id/tr6816300610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása