Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Milyen bort igyunk a karácsonyi menühöz?

Itt az összes kulisszatitok: bor- és ételpárosítás

2020. december 21. - Jammertal

Pár napja van ahhoz, hogy eldöntse, a karácsonyi menühöz milyen bort fogyasszon és még örömet is okozzon a szeretteinek. Nem tudja, melyik ételhez milyen bort javasolt? Pár szabályt érdemes szem előtt tartania, és garantáltan lenyűgözi a szakértelmével a vacsoravendégeket. Nem csak azt áruljuk el, melyik bor milyen ételekhez passzol, de az okokat is, amelyek egyébként nem közkeletűek. És egyben megosztunk pár fine dining kulisszatitkot is. Legyen Ön is szakértő!

 3_3.jpg

rozé      

Mihez isszuk?

Aperitif, tésztafélék, halak, sushi, saláták, hideg előételek, felvágottak, párolt ételek, szárnyasételek, sertéssültek.

Miért?

A jó rozé sokoldalú gasztronómiai bor. Készítésének sajátosságai miatt friss, gyümölcsös, enyhén – de nem zavaróan – savkarakteres bor. Mivel ízével nem telepszik az ételek elsődleges aromáira, nagyszerű komplementer a legkülönbözőbb fogásokhoz. Egyedül az intenzív saját karakterrel rendelkező alapanyagokhoz (vadhús, steak) tűnik kicsit gyengének.

Ajánlásunk: Pink Panther 2019 https://jbb.hu/termek/pink-panther-2019/

 

merlot

Mihez isszuk?

Tésztafélék, hideg előételek, szárnyasételek, halak, bárány, steakek, kevésbé fűszeres vadból készült ételek.

Miért?

A merlot gyümölcsös, bársonyos savjai remekül illeszkednek a kevésbé karakteres ízű fehér- és halhúsokhoz. Az erőteljesebb, magasabb alkoholtartalmú merlot-k – melyekhez több tannin társul - viszont könnyedén megbirkóznak a vörös- és vadhúsokkal.

Ajánlásunk: Wunderlich Arcadia 2013 https://jbb.hu/termek/arcadia-2013/

 

kékfrankos

Mihez isszuk?

Paprikás ételek, pörköltek, vadételek, sertésből készült ételek.

Miért?

A kékfrankos átütő gyümölcsössége kitűnő, de nem zavaró savkarakterrel párosul, emiatt az erőteljesebb fűszerezésű és erős egyedi ízzel bíró (elsősorban vad-) ételek mellett sem tűnik gyenge ízvilágúnak.

Ajánlásunk: Jammertal Grand 2017 https://jbb.hu/termek/jammertal-grand-2017/

 

cabernet franc

Mihez isszuk?

Pörköltek, bárány, birka, vadételek, steakek, sushi (!), étcsokoládés desszertek.

Miért?

A cabernet franc-jaink erős, karakteres borok, melyek elég gazdag és komplex aromákkal rendelkeznek ahhoz, hogy az ételek széles spektrumához fogyaszthassuk őket. Egzotikus élményt kínáló kiváló társa a nyers halaknak, valamint a belőlük különböző módon elkészített tekercseknek, távol - keleties hatású ételeknek. A fajtára jellemző nyúlós aszaltszilva lekvár íz kiválóan harmonizál az étcsokoládés desszertekkel.

Ajánlásunk: Koh-I-Noor Cabernet Franc 2011 https://jbb.hu/termek/koh-i-noor-cabernet-franc/

 

cabernet sauvignon

Mihez isszuk?

Bárány, steakek, pörköltek, fűszeres ételek, étcsokoládés desszertek.

Miért?

A cabernet sauvignon nagyon gyümölcsös, tanninos és savkarakteres bor, mely játszi könnyedséggel birkózik meg bármilyen erőteljes étellel. Ezt a borfajtát előszeretettel érleljük kishordóban, így annak a pörköltkávés, dohányos, vaníliás aromái szép keretbe foglalják az étcsokoládés desszerteket.

Ajánlásunk: Cassiopeia Cabernet Sauvignon 2011 https://jbb.hu/termek/cassiopeia-cabernet-sauvignon-2011/

1_4.jpg

Elérhetőségeink

Web: https://jbb.hu/

Webshop: https://jbb.hu/borok/

Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/

Karácsonyi ajánlat: ide kattintva

A bejegyzés trackback címe:

https://jammertal.blog.hu/api/trackback/id/tr7516354036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása