Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Mindig van egy első bor

2021. január 21. - Jammertal

Egy kis ( vagy nagyobb (?) ) zűrzavart el kellene oszlatnunk a bor körül.

Bár magunk részéről meg vagyunk győződve az edukáció fontosságáról ( blogposztjaink is ennek jegyében íródnak ), egy alapvető dolgot tisztáznunk kell. Mégpedig azt, hogy a bort nem csak az szeretheti és élvezheti, aki ért hozzá. Nem kell „borszakértőnek" lenni ahhoz, hogy értékeljük mindazt a szépséget, amit egy pohár jó bor nyújtani tud.

borkostolas.jpg

Ha csak azoknak okozna örömet egy festmény, akik szabad kézzel meg tudnak rajzolni egy kört, vagy azok járnának koncertekre, akik meg tudják állapítani hallásból, mi az a tercnyi hangköz, akkor a múzeumokban és arénákban csak lézengenének.

A jó bor feladata, hogy hozzájáruljon életminőségünkhöz, hozzáadott értéket jelentsen mindennapjainkban. Az a tétel, ami ezt teljesíteni képes, megéri az árát.

img_2912.jpg

Még az átlagos – ergo tudatosan nem képzett – fogyasztó is tudja, mi az, ami neki testi vagy lelki örömöt okoz, függetlenül attól, hogy melyek az adott termék pontos jellemzői vagy hogyan készült.

Saját – a JBB látogatóközpontjában másfél évtized alatt megtartott kóstolók során szerzett – tapasztalatból tudjuk, hogy az emberek különösebb előzetes felkészültség nélkül, ösztönösen tudják, mi számukra a jó. Ha két különböző minőségű ( nem különböző stílusról beszélünk ! ) bort teszünk egy borszerető amatőr elé ugyanolyan pohárban, ugyanazon a hőmérsékleten, 10 esetből 9-ben pontosan kiválasztja a magasabb minőségűt. Természetesen vannak stílus és íz- preferenciák, de az már egy második lépcső.

borkostolo2.jpg

Kezdje a borkóstolás magával ragadó és valószínűleg élethosszig tartó folyamatát a Jammertal Borbirtok "Első kóstoló csomag"-jával. 

A csomag ára: 7 900 Ft

A csomag tartalma:
  • Pink Panther, 2019
  • 400 Arpensis Cabernet Franc, 2013
  • 400 Arpensis Cabernet Sauvignon, 2015
  • Wunderlich Merlot, 2013
A csomag kitűnő betekintést nyújt Villány jellegzetes borfajtáiba. A 100 % kékfrankos rozétól kezdve a merlot-n keresztül a cabernet-kig minden tétel szépen hozza az adott fajtára oly jellemző íz-jegyeket. Jó alapot nyújt kezdő borkóstolóknak, de kellemes percekkel ajándékozza meg a haladó borbarátokat is.

Évjáratok: 2013, 2015, 2019
elso-kostolo-csomagom.png

Arra biztatunk mindenkit, bátran kóstoljon minél több fajta bort, mert a kóstolási tapasztalatokat nem lehet könyvből vagy a YouTube-on megszerezni. 

dr-szucs-robert.jpg

Dr. Szűcs Róbert, a Jammertal Borbirtok egyik tulajdonosa

***

Elérhetőségeink

Web: https://jbb.hu/

Webshop: https://jbb.hu/borok/

Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/

***

A Jammertal Blog cikkei és fotói szerzői jogi védelem alá esnek, a felhasználásuk engedélyköteles: jbb@jbb.hu. Copyright Jammertal Borbirtok. Minden jog fenntartva.

A bejegyzés trackback címe:

https://jammertal.blog.hu/api/trackback/id/tr3916398760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása