Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Létezik női bor?

2021. január 24. - Jammertal

Aligha. Az viszont biztos, hogy a nők és a férfiak „kapcsolata” eltérő a borokhoz.

Van egy olyan elképzelés, miszerint a nők jobb íz- és szagérzettel rendelkeznek a férfiakhoz képest és emiatt precízebb különbségtételre alkalmasabbak. Ezt nem tudjuk megítélni, mert nemtől függetlenül egyénileg eltérően ízlelünk és érzékelünk. Az szinte biztosan állítható, hogy a hölgyek sokkal igényesebbek a bor minőségét illetően, nem annyira elnézőek egy-egy hibával vagy csak „makulával" kapcsolatban. „Karcos" borokkal ne is próbáljuk elnyerni szimpátiájukat.

Ha a vásárlási szokásokat nézzük, a hölgyek valóban másként döntenek, amikor egy bort tesznek a kosarukba. Elég csak a címkére gondolnunk.

boros_kep_1.jpg

A „nagy vörösök férfiasak", „a rozé és desszertborok nőiesek" sztereotípia rég megbukott. Az igényes, komoly nagy tételeket preferáló vevők között egyre nagyobb számban jelennek meg hölgyek.

Sok nő van a világ jelentős borászati véleményformálói között. Egyre nagyobb számban jelennek meg a nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően sikeres női borászok.

A Jammertal Borbirtok főborásza is egy hölgy, Kövesdi Zsófia. Kísérletező kedvére jellemző, hogy a világszínvonalú vörösborokkal történő napi leterheltsége mellett elhatározta, készít egy igazán figyelemreméltó chardonnay-t. chardonnay.jpg

  chardonnay

2021_meglepetes_tetele.jpg

2021 meglepetés tétele 

Külön büszkeség számunkra, hogy olyan koncepcionális nemzetközi versenyekről is rendre komoly díjakat hozunk el, ahol a zsűritagok kizárólag hölgyekből áll.

WINE AND WOMEN INTERNATIONAL AWARDS 2018, Madrid:
Cassiopeia CS 2011, „Premio Diamante"

WINE AND WOMEN INTERNATIONAL AWARDS 2019, Madrid:
Cassiopeia Franc 2011, „Premio Diamante"
Koh–I–Noor CS 2011, „Premio Gran Diamante"

FEMINALISE 2019, Párizs:
Cassiopeia CS 2011  „Gold"

FEMINALISE 2020, Párizs:    
Cassiopeia M 2012, „Gold"

WOMEN'S WINE & SPIRITS AWARDS 2018, London:
Koh–I–Noor CF 2011, „Double Gold"

WOMEN'S WINE & SPIRITS AWARDS, 2020, London:
Koh–I–Noor 105.6, 2012, „Gold"

 

kovesdi_zsofia.jpg

 Kövesdi Zsófia, főborász

Ha valamely tételünket igazán a hölgyek kedvencének lehet nevezni, akkor az a Koh-I-Noor Merlot 2011 lenne. Hibátlan struktúrája, selymessége és magával ragadó gyümölcsössége ellenállhatatlanná teszi. Ez legalábbis a JBB női tulajdonosának kedvence :).

koh-i-noor-m_2011.jpg

Webshop, vásárlás: https://jbb.hu/termek/koh-i-noor-merlot/

***

Elérhetőségeink

Web: https://jbb.hu/

Webshop: https://jbb.hu/borok/

Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/

***

A Jammertal Blog cikkei és fotói szerzői jogi védelem alá esnek, a felhasználásuk engedélyköteles: jbb@jbb.hu. Copyright Jammertal Borbirtok. Minden jog fenntartva.

A bejegyzés trackback címe:

https://jammertal.blog.hu/api/trackback/id/tr1416401766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása