Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Hogyan készül egy prémium bor címkéje?

Interjú Ipacs Gézával

2021. április 23. - Jammertal

Egy prémium bor címkéjének tervezése nagy kihívás több okból is. A címkének másodpercek alatt kell lenyűgöznie és eladnia. Olvasóink érdeklődtek új, különleges tételünk, az Ars Poetica Pinot Noir 2017 címkéjéről: ki készítette és hogyan zajlott az alkotói folyamat. Ezekre és a kapcsolódó kérdésekre maga a tervezőgrafikus művész, Ipacs Géza válaszolt.


Mióta foglalkozol grafikai tervezéssel? 
1990 óta.

Mit szeretsz a szakmádban a legjobban? 
A cégek vagy a márkák missziójának kialakításában való részvételt.    
      
Van-e valami, amit kevesen tudnak Rólad? 
Nyolc gyermekem van.

Mióta dolgozol a Jammertal Borbirtokkal, hogyan ismerkedtetek meg? 
Régóta. Megkerestek, hogy szeretnének velem találkozni. Találkoztunk. Nyár volt, én rövid nadrágban mentem a tárgyalásra, ami visszás is lehetett volna, de nem lett, mert Robi, az egyik tulajdonos is rövidnadrágban volt. Ez úgy tűnik, jó jelnek bizonyult.

Miért szeretsz a Jammertallal együtt dolgozni? 
Mert bíznak bennem és a munka szempontjából ez a legmotiválóbb.

ipacs-geza.jpg

Mitől különlegesek a nekik készült grafikai anyagok más megbízókhoz és munkákhoz képest?
Annyiban különlegesek, amennyiben ők azok, és ha őket jól fogalmazom bele a címkékbe, akkor azok is különlegesek lesznek.

A Jammertalnak prémium borai vannak: hogyan készül egy prémium bor címkéje, mi ennek a folyamata?
Vannak természetesen a prémium hatásnak kódjai, ezeket a tervező tudja, ezeket figyelembe kell venni, hiszen a néző is ez alapján dekódolja a látványt, de ez még csak egy prémium hatású címke. A feladat, hogy ezek a kódok úgy álljanak össze, hogy az egyértelműen a Jammertal birtok attitűdjével szinkronban legyen.

Miért fontos, hogy egy boros címke egyedülálló legyen?
Mert az sugallja, hogy a bor és a borászat is egyedülálló.

jammertal-ars-poetica-bor-445390.jpg
Az Ars Poetica Pinot Noir 2017 designer bor kapcsán mi volt a megoldandó feladat, hogyan álltál neki, mi inspirált? Miért volt különleges megbízás? 
Nagy bornak tervezni címkét mindig jó ügy. A Jammertal címkéknél korábban is eleve szempont volt a prémium hatás, így nem volt egyszerű ezek fölé fogalmazni az új csomagolást. Azt az irányt választottam, hogy egy olyan struktúra és színvilág felé vittem a címkét, ami némileg más, mint a többi Jammertal címke. Tehát leválasztottam a szortimentről. Így külön egységet képez.

Mik a terveid a jövőre nézve? 
Magánemberként még mindig a boldogság a fő tervem, szakmailag az új megbízások alakítják a terveimet, de egyébként nem vagyok tervezgető típus.

Milyen technológiával dolgozol? 
A stúdiómban vannak, akik illusztrációval foglalkoznak, van, aki animációval, én leginkább számítógéppel dolgozom.

***

Elérhetőségeink

Web: https://jbb.hu/

Webshop: https://jbb.hu/borok/

Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/

***

A Jammertal Blog cikkei és fotói szerzői jogi védelem alá esnek, a felhasználásuk engedélyköteles: jbb@jbb.hu. Copyright Jammertal Borbirtok. Minden jog fenntartva.

A bejegyzés trackback címe:

https://jammertal.blog.hu/api/trackback/id/tr9016511102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása