Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Villányi sikerek

2021. július 08. - Jammertal

Kedves Hegyközségi Barátaink!

Szeretnénk megosztani Veletek, hogy egy villányi bor szenzációs világsikert ért el Luxemburgban!

A világ egyik legnagyobb presztízsű borversenyét, a Concours Mondial de Bruxelles 2021 eseményét az idén Luxemburgban rendezték meg június 17-27 között.

A 300 nemzetközi zsűritag 9 napon keresztült értékelt 10 000 beérkezett mintát.

A verseny legmagasabb pontszámot elért tétele a vörösborok kategóriájában abszolút győztesként a villányi Jammertal Borbirtok

Cassiopeia Merlot 2015,

amely elnyerte a Grand Gold Medal Revelation Red Wine díjat.

Hasonló elismerést nemzetközi elitbe tartozó borversenyeken magyar vörösbor mostanáig nem ért el.

A Jammertal Borbirtok merlot-ja nem egy külön kategória (pl. bordói típusú vörösborok) legjobbja lett, hanem az egész nemzetközi mezőny összes vörös tétele közül vitte el a pálmát.

A Cassiopeia MCS*Achird 2016 Nagyarany,

a Cassiopeia Franc 2015  Arany érmet nyert.

Ez az eredmény fényes visszajelzése a villányi terroir adottságainak, borvidékünkben rejlő szinte korlátlan lehetőségeknek.

villany_2.jpg

Az a tény, hogy egy nagy elismert borversenyen az adott mezőnyben a legmagasabb értékelési pontszámot villányi vörös kapta egyben azt is jelenti, hogy borvidékünk hivatalosan is a nemzetközi elit részévé vált.

Megkérdőjelezhetetlen kis közösségünk szakmai munkája, melyet az is jelez, hogy a Jammertal Borbirtok elismerésein kívül a Bock Borászati Kft. egy Nagyarany- és két Aranyérmet, a Heumann Kft. pedig egy Aranyérmet hozott el. A kiosztott Nagyaranyérmek több, mint 4 % -át Villány nyerte el, ami területi nagyságához képest ötvenszerese az elvárhatónak.

Az elmúlt három évtizedben borvidékünk felfelé ívelő pályára állt. Köszönet illet ezért mindenkit, aki munkájával, pénzügyi-, szakmai- és innovációs hozzáadott értékével e fejlődéshez hozzájárult. A szőlő- és pincemunkásoktól kezdve a borászatok szakmai vezetőin keresztül a befektetőkig valamennyien büszkék lehetünk arra, hogy 672 francia, 507 spanyol, 389 olasz és 335 portugál érem ellenére ezen a versenyen a világ legjobb vörösbora magyar lett.

 

Villány, 2021. július 8.

 A Jammertal Borbirtok csapata

***

Elérhetőségeink

Web: https://jbb.hu/

Előjegyzés: https://jbb.hu/concours-dijnyertes-borok-elojegyzes/

Webshop: https://jbb.hu/borok/

Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/

***

A Jammertal Blog cikkei és fotói szerzői jogi védelem alá esnek, a felhasználásuk engedélyköteles: jbb@jbb.hu. Copyright Jammertal Borbirtok. Minden jog fenntartva.

 

Bor, jó magyar bor, borbolt, bor online, magyar borok, prémium bor, luxus bor, Villány, bor webshop, designer bor, designerbor, designer borok. Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015, Cassiopeia Merlot 2015. Concours Mondial de Bruxelles 2021 Cassiopeia Merlot 2015.

A bejegyzés trackback címe:

https://jammertal.blog.hu/api/trackback/id/tr4816616312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása