Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Szüreti helyzetkép Villányból 2021 szeptember végén

2021. szeptember 25. - Jammertal

Kedves borbarátaink gyakran teszik fel nekünk a kérdést: „Milyen lesz az idei évjárat?"

Ami biztos, eddig optimális volt a JBB számára a stratégiai fontosságú bordói fajták (merlot és cabernet) tekintetében. Azonban még mindig az út elején járunk, az elkövetkező 5 héten dől el minden.

jammertal-borbirtok_2.jpg

A kevés csapadék, a nappali napsütés és a ködmentes éjszakai lehűlés a kezünkre játszik. Ha ez így folytatódik, nagyszerű szüretünk lesz. A szezon elején tapasztalt, az átlaghoz képest mintegy kéthetes virtuális lemaradás a jelenlegi időjárási viszonyok alapján inkább pozitívum, így ugyanis szó sem lehet idő előtti „kényszerérésről".

Eddig a korai kékszőlőket (portugieser, pinot noir) szedtük le, és elvégeztük a merlot leválogatását. A cabernet fajták „zöldválogatása" már augusztusban megtörtént. A rozénak szánt kékfrankos és zweigelt is erjesztés alatt áll.

Érzékszervi és analitikai vizsgálatok alapján arra számítunk, a jövő hét végétől elkezdhetjük a merlot szüretet. Reméljük, az anyatermészet nem kíván megtréfálni bennünket…

jammertal-borbirtok_2_1.jpg

A szüreti időszakban azonban van még egy borászati hírünk: hamarosan jelentkezünk Kövesdi Zsófia újabb burgundi tétele, az Ars Poetica Chardonnay 2020 piaci megjelenésével kapcsolatban.

Addig is szívből ajánljuk az „indián nyár" már csípősebb estéire test- és lélekmelengető csodának az Ars Poetica Pinot Noir 2017 tételünket.

Webshop: https://jbb.hu/termek/ars-poetica-pinot-noir-2017/

jammertal-borbirtok_3.jpg

***

Elérhetőségeink

Web: https://jbb.hu/

Webshop: https://jbb.hu/borok/

Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/

***

A Jammertal Blog cikkei és fotói szerzői jogi védelem alá esnek, a felhasználásuk engedélyköteles: jbb@jbb.hu. Copyright Jammertal Borbirtok. Minden jog fenntartva. 

Bor, jó magyar bor, borbolt, bor online, magyar borok, prémium bor, luxus bor, Villány, bor webshop, designer bor, designerbor, designer borok. Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015, Concours Mondial de Bruxelles 2021 Cassiopeia Merlot 2015.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jammertal.blog.hu/api/trackback/id/tr3016700388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása