Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Rövid visszatekintés a 2021-es évjáratra a szüret tükrében

2021. november 03. - Jammertal

A Jammertal Borbirtok 2021. október 30-án az utolsó cabernet sauvignon fürtök begyűjtésével befejezte az idei szüretet.

magyar_bor.JPG

Kövesdi Zsófia főborász

Szőlészeti szempontból az évjáratot kitűnőre értékeljük. Az alapvetően száraz szeptember-október (csak néhány esős napot kellett végig izgulnunk) gyönyörűen beérett kékszőlővel ajándékozott meg bennünket.

A merlot a tavaszi kötődési-virágzási időszakban jelentkező hideg miatt eleve kevesebb fürttel kezdte az évet. Ez a természetes fürtritkulás jót tett a betegségek megelőzése esetén. A szokásosnál kisebb mértékű fürt-leválogatással értük el a hektáronkénti 4 ’ 700- 5 ’ 000 kg hozamot. Harmonikus érés után magas cukorfokkal és optimális pH értékekkel szüreteltük, akárcsak a cabernet-ket.

szuret.JPG

A két cabernet fajta az inkább aszályosnak nevezhető nyár után nagyon kevés vizet vett fel a minimális őszi esők után, így kevesebb víztartalmú bogyókkal könnyebb fürtöket hozott, a töppedés legkisebb jele nélkül. Erjesztés után koncentrált bel-tartalmi értékekre számítunk.

A teljes egészében kézzel végzett szüret megterhelő volt a szőlőben és a borászatban dolgozó munkatársaink számára egyaránt. Ezúton is köszönjük helytállásukat és a legkritikusabb szemmel is minimum kiválónak minősíthető munkájukat!

designerbor.JPG

Nagy Zsolt szőlész

***

Elérhetőségeink

Web: https://jbb.hu/

Webshop: https://jbb.hu/borok/

Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/

***

A Jammertal Blog cikkei és fotói szerzői jogi védelem alá esnek, a felhasználásuk engedélyköteles: jbb@jbb.hu. Copyright Jammertal Borbirtok. Minden jog fenntartva. 

Bor, jó magyar bor, borbolt, bor online, magyar borok, prémium bor, luxus bor, Villány, bor webshop, designer bor, designerbor, designer borok, Jammertal Borbirtok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jammertal.blog.hu/api/trackback/id/tr616745064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása