Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Robert Parker – The Wine Advocate értékelés

2023. február 27. - Jammertal

A nagy nemzetközi borversenyen elért kiemelkedő eredményeink után kíváncsiak voltunk, hogyan vélekedik a rólunk a borvilág talán legbefolyásosabb véleményvezére. A világ egyik legismertebb borkritikusa, Robert Parker alapította „ The Wine Advocate „ véleményt alkotott beküldött borainkról. A jelenleg forgalomban lévő Cassiopeia CF*CIH 2015 és a Cassiopeia MCF*CAPH 2015 egyaránt 90 pontot, míg a Koh – I – Noor Cabernet Sauvignon 2017 92 pontot kapott. A piacra még nem került Koh-I-Noor Merlot 2019 - et 91 pontosnak találta.

jammertal_3.png

Az RPWA ( Robert Parker Wine Advocate ) honlapja ezt írja a 90-95 pontos értékelésről: „ Kiemelkedően összetett és karakteres borok. Röviden, ezek fantasztikus borok.”

Magyarországról Robert Parker a Jammertal Borbirtok említett négy tételén kívül mindezidáig összesen három - három vörösbort értékelt 90 és 92 pontra, valamint egyet 91 pontra. Az RPWA szerinti 90 pontos kategória egy nem vitatott elit. E pontszámok egyértelmű visszaigazolásai világszínvonalú munkánknak és a villányi terroirban rejlő szinte korlátlan lehetőségeknek.

Az MCF*CAPH ( ez merlot – cabernet franc házasítás ) esetében az ízhatás finomságát és precizitását, a savgerincet és összességében a „csodálatra méltó szerkezetet „ emeli ki.

A Cassiopeia Franc ( CF*CIH ) az RPWA szerint „ gyönyörű textúrájú és nagyon elegáns „.

Az általunk is kiemelkedőnek ítélt Koh – I – Noor Cabernet Sauvignon „ érzéki, bársonyos textúrájú, feszes a lecsengésében „.

E szép szavak egy tudatos és kemény munka eredményeit méltatják. Annak a bizonyítékai, hogy a felkészültség tehetséggel párosítva Villányt a nemzetközi élvonalba emelheti. A borvidéknek az adottságai láthatóan megvannak, a képességeket hozzá fejlesztve valódi kinccsé válhat.

 jammertal_nagy_fekvo_rp_banner.jpg

MCF*CAPH https://jbb.hu/termek/cassiopeia-mcfcaph-2015/

Cassiopeia Franc  https://jbb.hu/termek/cassiopeia-franc-2015/

Koh – I – Noor Cabernet Sauvignon https://jbb.hu/termek/koh-i-noor-cabernet-sauvignon-2017/

root-0578.jpg

***

Elérhetőségeink

Web: https://jbb.hu/

Előjegyzés: https://jbb.hu/elojegyzes/

Webshop: https://jbb.hu/borok/

Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/

***

A Jammertal Blog cikkei és fotói szerzői jogi védelem alá esnek, a felhasználásuk engedélyköteles: jbb@jbb.hu. Copyright Jammertal Borbirtok. Minden jog fenntartva. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jammertal.blog.hu/api/trackback/id/tr718059812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása