Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

A designer bor a vásárlóról szól

2021. február 04. - Jammertal

Örülünk, hogy sok és sokféle reakciót váltott ki cikkünk, melyben a nagyközönséget is tájékoztattuk precedensteremtő borászati gyakorlatunkról, a designer borkészítésről.

Egyik ilyen hozzászólás arról szólt, hogy „a borászatnak legyen víziója és alkosson – aminek az eredményét élvezi a fogyasztó. Ne a farok csóválja a kutyát…”

Ez fontos megjegyzés volt számunkra, amiből azt szűrtük le, hogy koncepciónk lényegét nem biztos, hogy mindenki számára érthetően írtuk le. Most ezt a finomítást elvégezzük.

malitol.jpg

A JBB alkot, amit eredményei igazolnak. Emellett ambíciózusabb vízióval rendelkezik, mint sok más borászat világszerte. Az a tény, hogy a fogyasztók elvárásait maximálisan szem előtt tartjuk, véleményünk szerint a siker záloga.

Ha kicsit átkukkantunk a kerítésen más üzletágak hátsó udvaraiba, számos elrettentő példát láthatunk, mihez vezet, ha nem igazodunk a fogyasztói igényekhez. Kezdjük a Commodore-64 számítógéppel, folytassuk a Polaroiddal a Nokia-ig, a teljesség igénye nélkül. Mindegyikük magasan piacvezető volt egy ideig, erős pénzügyi háttérrel, szakemberekkel. Csak éppen nem értették meg az idő szavát. Nem vették észre, hogy az emberek már mást akarnak. Nem szerették volna, hogy a farok csóválja a kutyát… Hol vannak ők most?

Lejárt lemez, ha egy borászat marketingje abban merül ki, hogy „igyák ezt, mert ez a borász kedvence". Azt a bort iszom, ami nekem tetszik, nem azt, ami másnak. Ehhez persze ki kell alakítani egy saját preferencia világot, amihez nem árt minél több bort megkóstolni.

A designer borkészítésnek azonban csak a szükséges, de nem elégséges feltétele a vevő igényeinek ismerete. Ezt le kell fordítani a borkészítés nyelvére. Ez az igazi alkotási folyamat. Ez a művészet.

A világ legismertebb alkotásainak döntő többségét megrendelésre, megrendelői igények alapján készítették. Ennek ellenére egyik zsenialitását vagy „élvezeti értékét" sem kérdőjelezhetjük meg.

Néhány kiragadott példa a képzőművészet területéről:

Picasso „Guernica"

( https://3.bp.blogspot.com/-obtVs6bHiQE/W79UEdeQfaI/AAAAAAAAtdY/abLQk90mpNAG5AYXEDsMEvLtpf8zN-wHwCLcBGAs/s1600/picasso_guernica.jpg )

Rembrandt „Éjjeli őrjárat"

( https://en.wikipedia.org/wiki/The_Night_Watch#/media/File:The_Night_Watch_-_HD.jpg )

A zene világából:

Händel „Messiás" ( https://www.youtube.com/watch?v=usfiAsWR4qU  )

Mozart „Don Giovanni"  ( https://www.youtube.com/watch?v=jyjVCbTo5F0 )

De még a kommunista Szovjetunióban alkotó Bulgakov is megrendelésre írta „Képmutatók cselszövése" tragédiáját Moliere haláláról.

hordok.jpg

E művekben közös, hogy megadták, mit szeretnének végeredményként és a művészekre hagyták a megvalósítást.

Ugyanez a helyzet a formatervezett borokkal is. A JBB saját stílussal rendelkezik, mely vagy tetszik valakinek, vagy nem. Az viszont elvitathatatlan, hogy a maga stílusában a birtok világszínvonalon alkot.

A termék létrehozásának folyamata nem lineáris és merev. A végeredmény vibrálóan sokszínű lehet. Ez a hozzáértő szakértőgárdának köszönhető, akik anyanyelvi szinten beszélik a szőlészet és borászat nyelvét, valamint a kifogástalan eszközrendszer is segíti munkájukat.

Ha valakit érdekel magas szintű saját bor megalkotása anélkül, hogy egy saját borbirtok összes nyűgét viselni kényszerül, jelentkezzen nálunk. Szívesen végig kalauzoljuk egy ilyen érdekes utazáson.

***

Elérhetőségeink

Web: https://jbb.hu/

Webshop: https://jbb.hu/borok/

Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/

***

A Jammertal Blog cikkei és fotói szerzői jogi védelem alá esnek, a felhasználásuk engedélyköteles: jbb@jbb.hu. Copyright Jammertal Borbirtok. Minden jog fenntartva.

A bejegyzés trackback címe:

https://jammertal.blog.hu/api/trackback/id/tr4416416256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása