Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Jammertal Villányi Franc 2016 előjegyzés

2021. szeptember 30. - Jammertal

A cabernet franc egy olyan világfajta, amely önállóan ritkán jelenik meg. Valószínűleg már az I. század óta termesztik, e néven azonban csak a XVII. században válik ismertté Franciaországban. Számos ismert fajta „ősapja": cabernet sauvignon, merlot és carmenere.

Bár minden kontinensen próbálkoznak vele, összességében a világon nagyon kis területet képvisel, kevesebb, mint 50’000 hektárt. Legsikerültebb borai Bordeaux-i Saint-Emilion és Pomerol vidékéről, valamint Villányból kerülnek ki.  

cabernet_franc_furt.jpg

A cabernet franc kitűnő évjáratokban és optimális érettség esetén a Villányban a világ közvetlen élvonalába tartozó tételeket képes produkálni. Emiatt érezték a borvidék résztvevői szükségesnek, hogy megalkossanak e fajtának egy külön kategóriát: a Villányi Franc -t. Legfontosabb ismérvei: 100% cabernet franc-ból készül, maximum 35 hl/ha terheléssel. Minimum egy évet tölt fahordóban és egyet palackban. A végső szót a borvidéki borbíráló bizottság mondja ki, amikor elutasítja vagy megadja egy-egy tétel számára a „Villányi Franc" minősítést.

villanyi_franc_logo.jpg

A szőlőfajta drasztikus terméskorlátozást és meleg, száraz őszt igényel. Szakmai szempontból nem tolerálja a hibát. Kishordós érlelése egészen különleges hatásokat produkálni. A kishordó saját egyedi jellege jobban alakítja a bor egyéniségét, mint a cabernet sauvignon esetében. A Villányi Franc készítése az elegancia, az egyensúly, a finomhangolás művészete.

villanyi_franc_2016_1.jpg

A jó cabernet franc egy markánsan megkülönböztethető nagy bor. Szakértők és igényes fogyasztók rendkívül magasra értékelik. Nyúlós aszaltszilva lekvár, szeder és meggy aromajegyei könnyen felismerhetőek. Cédrus, medvecukor és eukaliptusz ízhatásokat is felfedezhetünk benne egy kis odafigyeléssel.

A Jammertal Borbirtok 2016-os évjáratú Villányi Franc tétele a kiemelkedő hegyszentmártoni területeinek 20 éves tőkéin termett alapanyagából készült. Az erős terméskorlátozás és az elsősorban amerika tölgyből készült kishordókban történt 18 hónapos  érlelés egy rendkívül elegáns bort eredményezett.

az_alkotok.jpg

Az alkotók: Kövesdi Zsófia főborász és Nagy Zsolt szőlész

***

Jammertal Villányi Franc 2016 előjegyzés

A Jammertal Villányi Franc 2016 6-os kartonban 33 %-os kedvezménnyel előjegyezhető bruttó 48.000 Ft / 6 palack helyett 31.500 Ft / 6 palack áron 2021.október 31.-ig.

A megjelölt egységárak bruttó árak.
A kiszállítás ingyenes.
Kiszállítás 2021. november 1 – 7 között

Előjegyzés: onlinerendeles@jbb.hu

***

Elérhetőségeink

Web: https://jbb.hu/

Webshop: https://jbb.hu/borok/

Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/

***

A Jammertal Blog cikkei és fotói szerzői jogi védelem alá esnek, a felhasználásuk engedélyköteles: jbb@jbb.hu. Copyright Jammertal Borbirtok. Minden jog fenntartva. 

Bor, jó magyar bor, borbolt, bor online, magyar borok, prémium bor, luxus bor, Villány, bor webshop, designer bor, designerbor, designer borok. Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015, Concours Mondial de Bruxelles 2021 Cassiopeia Merlot 2015, Jammertal Villányi Franc 2016.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jammertal.blog.hu/api/trackback/id/tr4416705364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása