Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Bor és üzlet: a borkészítés folyamatának kritikus kérdései

2021. január 10. - Jammertal

Sok kérdést kaptunk arról, mely időszak a legkritikusabb a borkészítést szempontjából. A válasz egyszerű: a borkészítés kritikus folyamatok láncolata. „Ceterum censeo" … kizárólag kiváló szőlőből van esélyünk kiváló bort készíteni. A jó évjárat sem garancia azonban semmire, ha nem várjuk ki…

Tovább

Bor és társadalmi szerepvállalás

Vegyen részt a kampányban Ön is

Köszönetet szeretnénk mondani mindkét ( ! ) kedves megrendelőnknek, akik december folyamán karácsonyi jótékonysági akciónk keretén belül Cassiopeia CS 2011 tételt vásároltak. 40 ’ 015 honfitársunk közül, akik e felhívásunkat megtekintették, 0,005% (nulla egész öt ezred százalék) érezte fontosnak,…

Tovább

Fogadjon örökbe egy szőlőtőkét! Jótékonysági lehetőség

Folytatódik a jótékonysági lehetőség Fogadjon örökbe egy szőlőtőkét (a saját, természetes közegében kényelmesen növekvő növényt), kísérje figyelemmel az alakulását és tegyen jót a tőkére szánt összeggel! Jótékonysági akciónk célja a Vakok Állami Intézete „Fény a Sötétben Alapítvány”…

Tovább

Díjnyertes borra előjegyzés

Ahogy megosztottuk Önökkel decemberben, a Jammertal Borbirtok újabb nemzetközi elismerésben részesült. Madridban, egyetlen magyar díjazottként, az International Magnum Awards 2020 versenyen a Cassiopeia MCS*Achird 2012 Magnum aranyérmet nyert. Nagyon szépen köszönjük az üzeneteket és az eddigi…

Tovább

Cabernet sauvignon, a világhódító

Sajnálatos módon elég sok „zöldség" jelenik meg a neten a különböző szőlő – és borfajtákról. Tegyünk egy kis rendet. Bowers és Meredith ( UC Davis ) 1997-es DNS - kutatási eredményei azt igazolják, hogy a cabernet franc és sauvignon blanc a XVIII. század körül kialakult szőlőfajta ősei. A tudósok…

Tovább
süti beállítások módosítása