Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Ha sikeres bort szeretne készíteni, kérdezze először a vevőjét!

Designer borokról más szemszögből

2021. április 20. - Jammertal

Közel 20 éves borászati tapasztalattal úgy gondoljuk, hogy értékteremtő vízió mellett a valós igényekre is reflektálnunk kell. Vásárlóinkra jellemző a kísérletezőkedv, a megalkuvás nélküli igényesség, valamint a jóra vivő kíváncsiság.

designer_bor_2.jpg

A Jammertal Borbirtok sikerének egyik titka az, hogy nem elefántcsont-toronyban nézelődve döntünk arról, hogy spekulációink alapján mit kívánhat a piac.

Megkérdezzük.

A designer bor a megszemélyesített termék. Annak készül, aki pontosan ezt szeretné inni és fizet érte. Azért tervezzük gondosan, hogy a pillanatot ünneppé varázsolja. Azért készítjük, hogy Önöknek örömet okozzon.
Készítése magas szintű szakmai felkészültéget, innovációs érzéket és precizitást kíván. A designer borok készítése alkalmazott művészet.

Vizsgáljuk meg ezt a folyamatot egy konkrét példán keresztül:

A Jammertal Borbirtok 2005-ös évjáratú Wunderlich Pinot Noir tétele a 2009. évi Concours Mondial de Bruxelles egyetlen magyar aranyérmes tétele volt. Hideg, óvilági stílusú volt, a nagy burgundi borokkal méltán vette fel a versenyt. Szakmai presztízsünket jelentősen növelte, de nem volt igazán „közönségbor". Emiatt sokáig nem is foglalkoztunk e fajtával. Meglévő pinot noir ültetvényeinket rendkívüli gondossággal kezeltük, de a szőlőből rozét készítettünk.

Eközben azonban behatóan tanulmányoztuk, mely stílusok és milyen aroma-világ sikeresek a világpiacon. A harmonikus, tüzes, az átlagosnál kissé gyümölcsösebb irány bizonyult követendőnek. A 2017-es szüretet ítéltük alkalmasnak arra, hogy megalkossunk egy iránymutató, mediterrán jellegű nagy pinot noir-t. A végeredményt kitűnő profi munkának tartjuk, most a fogyasztókon a sor, hogy értékeljék.

Az Ars Poetica Pinot Noir 2017 már előrendelhető. Részletek ide kattintva. Early bird előjegyzés ezen a linken.

 designer_bor_1.jpg
4+1 felvetés és kérdés, amelyek Önöktől érkeztek, mi pedig nagy örömmel válaszoljuk meg őket.

"Azt hittem, a designer bor inkább a megjelenésre, a címkére utal."

A JBB a „designer bor" kifejezést a bor megalkotásának folyamatára, nem a „felöltöztetett" palack megjelenésére használja.

"Nem lehet, hogy minden bor kicsit designer bor?"

Ha tágítjuk a fogalmat, akkor igen. A különbség annyi, mint Coco Chanel és Mari néni szabászatának „design"-jai között…

"Miért nincs sok limited edition bor?"

A kisszériás borok nagy hátránya, hogy nagyon sokba kerül a piaci bevezetésük, és sokszor már azelőtt elfogynak, mielőtt nyereségessé válnának. „Utángyártani" pedig nem lehet őket a dolog természetéből adódóan.

"Mi az abszolút különbség egy designer bor és egy standard bor között?"

Igazi designer bor kevés van a világon. A JBB ennek az irányzatnak az egyik vezető úttörője. Javasoljuk, hasonlítsanak össze különböző tételeket, lehetőleg vak-kóstolókon. Az így szerzett tapasztalatok magukért fognak beszélni.

"Lehet nekem saját designer borom?”

Igen, a JBB minden igényes borbarát érdeklődését szeretettel és személyre szabott ajánlatokkal várja.

Egyedi ajánlat kapcsán részletek korábbi cikkünkben, ide kattintva.


Kapcsolódó cikk: Interjú a Portfolio.hu-n

***

Elérhetőségeink

Web: https://jbb.hu/

Webshop: https://jbb.hu/borok/

Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/

***

A Jammertal Blog cikkei és fotói szerzői jogi védelem alá esnek, a felhasználásuk engedélyköteles: jbb@jbb.hu. Copyright Jammertal Borbirtok. Minden jog fenntartva.

A bejegyzés trackback címe:

https://jammertal.blog.hu/api/trackback/id/tr7016507908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása