Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Az isteni vörösboros csokoládészuflé titka

Nyűgözze le partnerét a francia gasztronómia egyik kiválóságával!

2020. november 14. - Jammertal

Ezen a csípős, novemberi hétvégén lélekmelengető finomsággal készültünk, amelyet mellesleg a francia gasztronómia egyik csúcsának tartanak. Jó hírünk van: Ön is el tudja készíteni. Ha álmodozott valaha arról, hogy örömmel áldozna a home fine dining-nak, itt az alkalom, mert a sütemény látványra is…

Tovább

"Miért szaglásszák a borokat?"

Kérdések, amelyeket nem mindenki mert eddig feltenni, 1. rész

Ismerik azt a helyzetet, amikor egy borász kissé tudálékosan analizálja a bort, de a hallgatóság füllel és aggyal kapaszkodik, hogy megértse, miről is van szó? Repkednek a szakzsargonok, eközben a vendégek feszült mosollyal szaglásszák a kínált bort? A minap egy baráti online kóstoláson egy…

Tovább

Várni a szőlő átalakulását, és igazán szívből izgulni az élesztőkért

Jammertal Borbirtok

Hogyan befolyásolja a bor életét az összes apró döntés? Kiknek a véleményére érdemes figyelni, ha a keresletet vizsgáljuk? Mi kell egy prémium bor elkészítéséhez? Hogyan lehet a tradíciót és az innovációt ötvözni? A Jammertal Borbirtok főborászával, Kövesdi Zsófiával beszélgettünk. Jelenleg a…

Tovább

A borászatban csak akkor van fejlődés, ha mindenkor a legjobbra törekszünk

Jammertal Borbirtok

Beszélgetés Dr. Szűcs Róberttal, a villányi Jammertal Borbirtok egyik tulajdonosával A borászat a sztereotípiák alapján egy romantikus  szakma, a szőlő – hordó - lopó képe jelenik meg előttünk. Mit mutat a gyakorlat? A borászat – amennyiben a szőlőcukorból alkoholos ital erjesztése csupán a cél -…

Tovább
süti beállítások módosítása