Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Designer borok: a precedensteremtő Jammertal Borbirtok

2021. január 30. - Jammertal

A Jammertal Borbirtok sikertörténetének kulcsa a designer borkészítés. Mi is áll e kifejezés mögött? A bor készítése nem l’art pour l’art tevékenység. Eladásra szánt termékről van szó, amelynek értékét sok minden befolyásolja. Nem utolsó sorban az, mennyire tetszik a fogyasztónak. A…

Tovább

Bor, palackméret és fejlődés: összefüggnek

Egy előző blogposztunk kapcsán (ide kattintva tekinthető meg) többen feltették a kérdést: Igaz az, hogy a nagyobb térfogatú palackokban lévő bor lassabban öregszik, mint a kisebbekben? Igen. A levegővel érintkező bor felülete nagyobb borosüvegekben valójában kisebb, ezért a bor lassabban öregszik.…

Tovább

Kiváló bort választani, kóstolás előtt

Meggyőződésünk, hogy ha a legjobbat várjuk, akkor valószínűleg idővel meg is kapjuk azt. Nem könnyű jó bort választani, mert a marketing beissza magát az ember bőrében. Különösen hazánkban számos felhype-olt borral találkozhatunk, amelyek ízlelést követően nem váltják be a hozzájuk fűzött…

Tovább

Mit árul el a borminta?

A tudatos borkészítés alapja az alapanyagok részletekbe menő ismerete és rendszeres monitorozása. Ezen információk megszerzése irdatlan mennyiségű munkával és jó néhány mintavétellel jár. kishordós mintavétel A bort kóstolás előtt szobahőmérsékletre engedjük melegedni, így könnyebben…

Tovább

Hogyan kóstoljunk bort?

Türelemmel. Ez az türelem annak szól, hogy nem kell mindent tudnunk, értenünk, megfejtenünk. Csak Ön van és a bor. Elvárásból keveset javaslunk, inkább igényeink legyenek. Megbecsüléssel. Vajon hány olyan italt vásárolunk nap mint nap, amelynek egy kortya 20 másodpercig tart, de az 3 évig…

Tovább

A nehéz sorsú cabernet franc

Valószínűleg már az I. század óta termesztik, e néven azonban csak a XVII. században válik ismertté Franciaországban. Számos ismert fajta „ősapja" : cabernet sauvignon, merlot és carmenere. A fajta hányattatásainak gyökere, hogy maga egy voltaképpen sehol el nem ismert világfajta. Elsődleges…

Tovább
süti beállítások módosítása